Kraak eens een boek af!

Op de website amazon.com, de grootste online winkel van de Verenigde Staten, kan je als gebruiker niet alleen boeken, cd’s of dvd’s kopen maar ook recensies plaatsen. Maar die recensies zijn vaak allesbehalve objectief, zo meldde de Britse krant The Daily Mail vorige week.

Volgens The Daily Mail worden de recensies op amazon.com op grote schaal misbruikt voor commerciële doeleinden. De anonieme gebruikers kunnen hun waardering voor een bepaald product niet alleen weergeven aan de hand van een schaal van één tot vijf sterren, maar ook via een echte recensie. En net die mogelijkheid is heel populair, niet alleen bij de gewone gebruikers zoals u en ik, maar zeker ook in de literaire wereld… Als schrijver of uitgever kan je bijvoorbeeld de werken van je rivalen lekker de grond inboren via zo’n recensies. Of nog beter: tegenwoordig kan je zelfs een gespecialiseerd bedrijf inhuren om de concurrentie af te breken. Zo heeft in Groot-Brittanië ene Nathan Barker een pr-bedrijfje uit de grond gestampt dat zich uitsluitend met zulke dubieuze recensies bezighoudt. Voor de spotprijs van 5000 pond kan je gelijk welk boek professioneel laten afkraken, ofwel je eigen werk de hemel laten inprijzen. Een koopje, toch?

Advertenties

Over naomihoornaert
Mijn naam is Naomi en ik studeer journalistiek aan de UGent. Maar daarnaast ben ik ook muzikant, en enorm geïnteresseerd in kunst en muziek. Als ik een krant of tijdschrift opensla ga ik dan ook altijd meteen op zoek naar nieuws of interessante reportages met betrekking tot deze topics. Op deze blog wil ik dus schrijven over bepaalde berichten over kunst en muziek in de media die mijn aandacht hebben getrokken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: